Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Τα καλύτερα σχολικά ενθύμια για τους μαθητές και η Κατερίνα


Θα σας διηγηθώ αγαπημένοι φίλοι μια μικρή ιστορία η οποία με άγγιξε πολύ.

Θα σας μιλήσω για την νεαρή Κατερίνα ,η οποία πριν καλά καλά πάρει το πτυχίο της ως λογοθεραπεύτρια πριν 6 χρόνια ,ξεκίνησε να υποστηρίζει ένα παιδάκι .

Ήταν μαζί του κάθε μέρα  μέσα  στην  σχολική τάξη ως ιδιωτική μια που την είχαν προσλάβει οι γονείς του παιδιού.

Σιγά σιγά το παιδάκι βελτιωνόταν πραγματικά ώσπου η Κατερινά πλέον ήταν απαραίτητη μόνο 2 ημέρες την εβδομάδα.

Η αγάπη της τόσο για το επάγγελμά της όσο και για το παιδάκι ήταν τόσο μεγάλη ώστε να παρουσιάσει ο νεαρός μας μεγάλη βελτίωση.

Παράλληλα μέσα στην τάξη η Κατερίνα δέθηκε και με τους υπόλοιπους μαθητές, όμως όλα τα όμορφα στη ζωή κάποια στιγμή τελειώνουν κι όπως μου είπε χαρακτηριστικά και η ίδια:
“Για μένα κλείνει ένας κύκλος φέτος με πολλές ωραίες αναμνήσεις!!!

Έτσι λοιπόν φτιάξαμε πριν λίγες μέρες  σχολικά ενθύμια ως δωράκια για το τέλος της χρονιάς ώστε να την θυμούνται οι μαθητές ΟΛΗΣ της τάξης και όχι μόνο για το παιδάκι το οποίο φρόντιζε, κάτι για το οποίο δεν ήταν υποχρεωμένη να το κάνει μια που διανύουμε μια εποχή αρκετά δύσκολη οικονομικά.

Επέλεξε ένα πολύ όμορφο κείμενο με ουσία, μήνυμα το οποίο κρύβει μεγάλη αισιοδοξία και αγάπη για την ζωή   τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς τους μεγάλους.
Ακολουθήστε τα όνειρά σας...ψάξτε για την δική σας "Ιθάκη"!


Μου είπε χαρακτηριστικά : Mεγάλωσα μαζί τους κ εκείνα μαζί μου, έτσι αισθάνομαι! Κάθε μέρα 6 σχολικά χρονιά!!!

Αυτή την στιγμή  η γλυκειά μας Κατερίνα κάνει και μεταπτυχιακό  στην ειδική αγωγή και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στη ζωή της.

Χαίρομαι πάρα πολύ να συναντώ στον δρόμο μου ανθρώπους με όμορφη ψυχή που εκτελούν το επάγγελμά τους ως λειτούργημα με αγάπη για τον συνάνθρωπο , πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τις τρυφερές ψυχές των μικρών παιδιών.

Ανέμου Μαρούλα