Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Η πιο εύκολη σπιτική μαρμελάδα με τα βερίκοκά μας



Δημιουργία σημαίνει πολλά πράγματα !
Έχοντας κοντά μου  λοιπόν τον καλύτερο βοηθό και μια πλούσια συγκομιδή από την βερικοκιά στην αυλή μας στο χωριό αποφασίσαμε να κάνουμε μια υπέροχη ,πανεύκολη και το κυριότερο πεντακάθαρη και απαλλαγμένη από φυτοφάρμακα  μαρμελάδα . Το δεντράκι μας, μας αντάμειψε γενναία και φέτος .
Παρακάτω σας γράφω τις αναλογίες της συνταγής για την μαρμελαδίτσα μας και σας συμβουλεύω να ψάχνετε για όσο πιο αγνά φρούτα για τις σπιτικές σας μαρμελάδες οι οποίες είναι ότι καλύτερο για το πρωινό των παιδιών . Εμείς τρελαινόμαστε να χρησιμοποιούμε τις σπιτικές μαρμελάδες για γέμιση σε κρουασανάκια.



Τι θα χρειαστούμε?

1. 1 κιλό βερίκοκα
2. 800 γρ.ζάχαρη
3. Μισό λεμόνι και προαιρετικά μια βανίλια για έξτρα άρωμα


Εκτέλεση: 
1. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά τα βερίκοκα (αφού έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια και τα έχουμε τεμαχίσει) μαζί με την ζάχαρη μέχρι να πήξει το μίγμα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει . 
2. Προσθέτουμε και την βανίλια . 
3. Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε και τον χυμό του λεμονιού για να μην ζαχαρώσει η μαρμελάδα μας .
Την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια και διατηρείται τουλάχιστον ένα χρόνο.
Σε επόμενη ανάρτηση θα σας γράψω πως αποστειρώνουμε τα βάζα .

Εναλλακτική : Αντί για βερίκοκα μπορεί να γίνει εξίσου και με ροδάκινα

Μιαμ μιαμ...πολύ νόστιμη ...πολύ εύκολη και το κυριότερο αγνή ... Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε....

θα με βρείτε κι εδώ με πολλές πολλές  δημιουργίες